Gyere, jógázz velem...

Gyere, jógázz velem...

A test a lélek temploma...

2017. május 20. - Varga Renka

... ezért szeresd, ápold, vigyázz rá, tartsd becsben, és őrizd meg fiatalságát. 

 

Ezt könnyen megteheted a jógával.

Először is, a jógagyakorlással minden sejtünk képes megújulni.

Minden jógapóz gyakorlásával a testünk feszesebb, izmosabb, rugalmasabb lesz. A fordított testhelyzetek extra hatása , hogy növeli a vérellátást a fejben, így az arcbőrben nő a vérbőség, felfrissíti, fiatalítja, és fiatalon tartja az arcbőrt. A jógapózok serkentik a nyirokrendszer működését, eltávolítják a testben felhalmozott méreganyagokat, és stimulálják a zsírsejtek lebontását. Ebből kiindulva, viszlát narancsbőr, és hello feszes bőr. :) 

Természetesen a táplálkozás is fontos szerepet játszik a bőr szépségének megőrzésében. Sajnos itt se a lisztes-cukros ételek az ajánlottak, hanem a teljes értékű gabonák, zöldségek, és a kevésbé cukros gyümölcsök fogyasztása ajánlott, és a sok-sok víz! 

Helyes életmóddal, jógapózokkal, légzőgyakorlatokkal, relaxációval csökkentjük a stresszt az életünkben, ami nagyban befolyásolja bőrünk állapotát. 

A relaxáció alatt a bőr kisimul, a ráncok eltűnnek. Minél többet gyakoroljuk ezt, annál jobban fogjuk érezni magunkat a bőrünkben.

Ahogy elfogadjuk azt, hogy az időnek vannak nyomai a bőrünkön, annál kevésbé foglalkozunk a ráncokkál, és minél kevésbé foglalkozunk valamivel, az annál kevésbé létezik. :) 

A jógapózok nem csak  fizikai szinten hatnak, hanem gyakorlásukkal mentális szinten is változtatunk az életünkön, nő az önbizalom, pozitív gondolkodásra váltunk, erősödünk érzelmileg, egyre kevésbé engedjük be a a külső negatív hatásokat, elengedjük az összehasonlítgatásokat, és szinte kicserélődünk. Azt látjuk, ami a szép bennünk és nem azt keressük, ami hiányosság. Sőt, idővel úgy érezzük tökéletesnek magunkat, ahogy vagyunk. 

 

Lásd meg magadban a szépet akkor is amikor rossz passzban érzed magad, amikor szíved szerint ki se kellnél az ágyból, amikor a szemeid alatt fekete karikák éktelenkednek, amikor fáradtnak és nyúzottnak érzed magad, mert az is Te vagy. Minden ott dől el, hogy mit gondolsz magadról. Észrevetted már azt, hogy amikor kövérnek, pattanásosnak, zsírosnak érzed magad, akkor valahogy még több lesz ezekből? A legjobb, amit tehetsz, hogy gyönyörűnek látod magad minden pillanatban. És, ha így teszel, akkor valahogy el kezd minden átalakulni. 

Ebben segít a jóga. Átalakítja az életed, hogy csak jó dolgokat teremts magad körül. 

 

Az ősi indiai ájurvéda is fontosnak tartja a testbőr ápolását különböző olajokkal, a testtípusnak megfelelően. Szárazabb bőrt napi szinten, zsíros bőrt inkább csak havonta 1x olajozzunk. A témában bőven lehet böngészni az interneten, vagy lehet segítséget kérni szakképzett kozmetikustól, bőrgyógyásztól, ájurvédikus szakembertől. A jelige: foglalkozz magaddal! :) Mindenkinek kellemes belső-külső szépülést kívánok! 

 

Szeretettel,

 

Renka

A bejegyzés trackback címe:

https://renkayoga.blog.hu/api/trackback/id/tr7812513745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása