Gyere, jógázz velem...

Gyere, jógázz velem...

Az év listája

2016. január 07. - Varga Renka

Sokan szeretnek listát írni az új évben. Én is ezt a csoportot gyarapítom. Vannak, akik nem írnak. Talán ők kedvet kapnak most, hogy írjanak egyet. :-)

Nekem az év úgy indul, hogy listát írok arról, mi az amit szeretnék erősíteni magamban. Mi az a cél, amit folytatnék, amibe új, még több energiát szeretnék tenni.  

Azt már olvashattátok, hogy az év utolsó napja nálam, az elengedésről szól. Ez már egy kisebb rituálévá vált. Fontosnak tartom az elengedést, hogy helyet adjak az új dolgoknak. Ha folyton visszük magunkkal a már felesleges érzéseket, nem tudjuk beengedni az újakat.

Szóval a lista. Év elején az ember mindig lelkesebb. Új lendülettel, picit visszalassulva, áttekintve a múlt eseméyeit, érezhetjük, hogy mit szeretnénk megváltoztatni az életünkben, mit szeretnék újult erővel elérni. 

Már csak ezek leírása is energiába kerül. Méghozzá pozitív energiába, mert nyilván nem azt írjuk le, hogy szeretnénk keresztbetenni annak a kollégának, akit nem szeretünk annyira. Inkább azt írjuk le, hogy mit tudunk magunkban változtatni ahhoz, hogy ezt a bizonyos kollégát jobban elviseljük. És ez csak egy példa. 

Mikor írjuk ezt a listát, ne feledjük, ez se lesz kőbe vésve. Ne ijedjünk meg attól, ha nem teljesül rögtön, amit szeretnénk. Van, amit többször kell leírni, akár évek telnek el, mire érzékeljük az életünkben.

Visszaolvasva a saját listáim, például van olyan, amit 4 éve írtam és most érkezett meg. Talán most jött el az ideje, most tudok vele mit kezdeni. 

A lista egy cél, és a célok mindig kellenek, hogy motiváltan éljük az életet. 

Nagyon sok minden motiválhatja az embert. Új életmód, új kapcsolatok, új tanulmányok, új élmények, új utazások, vagy akár új tárgyak. A lényeg, hogy olyan dolgok legyenek, amire valóban szükségünk van, amiért valóban megéri az energiát belefektetni. Olyan legyen ez a cél, olyan dolgok szerepeljenek ezen a listán, amit valóban én szeretnék.       Engedjük meg magunknak a változás lehetőségét. Nézzük meg melyik az a terület, ahol változás kell ahhoz, hogy jobban érezzem magam. 

Figyeljük meg magunkat csendben. Legyünk magunkhoz őszinték, és készítsük el magunknak azt a listát, ami boldoggá tesz, amitől jobbak leszünk.  

Aki kedvet kapott, jó lista írást, aki már megírta, HAJRÁ!!! ♥

Csodálatosan boldog új évet kívánok Nektek! 

Reni

 

A bejegyzés trackback címe:

https://renkayoga.blog.hu/api/trackback/id/tr688248588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása