Gyere, jógázz velem...

Gyere, jógázz velem...

Mert senki nem fog helyettünk változni

2015. november 19. - Varga Renka

Miért jógázzunk? 

Mert változunk. És szerencsére jó irányba.

Hányszor vágytunk már arra, hogy bárcsak a párunk, a szüleink, valamelyik barátunk megváltozna? Szomorú hírem van, nem fog. Csak akkor, ha ő maga akar változni. De mi csak önmagunkért tehetünk igazán, és ha mi magunk változunk, környezetünk is változni fog. 

Ha nyugodtabbak vagyunk, a körülöttünk élők is nyugodtak. Ha mosolygunk, akkor visszamosolyognak ránk. Ha arra koncentrálunk, ami jó, akkor velünk szemben is arra koncentrálnak, ami bennünk jó. Ha megtaláltuk a belső békét és nyugalmat, és ezt adjuk a családunknak, higgyük el, ők se kiabálást fognak visszaadni. 

Amikor a gyerek azt látja, hogy Anyu, vagy Apu nem idegesíti fel magát, egy stresszes helyzetben, akkor ő se kiabálással, vagy verekedéssel fogja megszerezni az igazságát, vagy egy társa játékát.

Minden területen, de szülőkét kifejezetten hatalmas kincs a jóga. Átadhatjuk a gyerekeinkek a nyugalmat, a harmóniát, megmutathatjuk nekik, hogy békével és szeretettel jobban elérhetik, amit szeretnének, mint a félelemkeltéssel, és erőszakkal. Ha a gyerekek megtanuláják, hogy nem tesznek egymás közt különbséget, elfogadják a társaikat, úgyis ha azt látják más a bőrszínűk, és másként beszélnek, akkor ezek a gyerekek megtanulnak gyűlölködés nélkül élni, és ezek a gyerekek elvezetik a világot a békéhez. És ebben a szülőknek óriási szerepük van.

Önmagunk változása juttat el egy nyugodtabb, meghittebb, családi-, pár-, és baráti kapcsolat, vagy munkahelyi hangulat eléréséhez. Ha ez nincs meg, nézzünk magunkba és merjünk változni. 

Jógával megérthetjük a világ egységét, megszüntethetjük magunkban a különbségtétel érzését. Visszaszoríthatjuk az egot az állandó vágyakozásról. Jógával elérhetünk egy olyan magabiztosságot, hogy mindig merjünk kiállni önmagunkért. Az ego visszaszorításával helyesen tudunk megítélni egy helyzetet. A jóga gyakorlásával megszűnik a féltékenység, irigység, agresszió érzése. Helyette béke, megelégedettség, őszinte elfogadás és szeretet lép a helyébe. Minden negatív gondolatot pozitívvá lehet változtatni. Csak akarni kell. 

Ha szeretnél, gyere, jógázz velem...

Renka

A bejegyzés trackback címe:

https://renkayoga.blog.hu/api/trackback/id/tr658091092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása